torstai 10. lokakuuta 2019

Trump ja pelin politiikka Lähi-idässä

Valkoisen talon ahkera twiittaaja, presidentti Donald Trump, kommentoi keskiviikkona Yhdysvaltojen ulkopolitiikkaa tavalla, joka on jälleen ärsyttänyt lännen interventionisteja.

Trumpin mielestä "Yhdysvaltojen ei olisi koskaan pitänyt olla sotilaallisesti läsnä Lähi-idässä". "Lähi-idässä sotiminen ja poliisina toimiminen" on maksanut Yhdysvalloille "jo kahdeksan biljoonaa dollaria sekä tuhansien amerikkalaissotilaiden ja miljoonien muiden hengen", Trump perustelee näkemystään.

"Lähi-itään lähteminen oli huonoin päätös maamme historiassa", sanoo Trump. "Lähdimme sotaan väärällä ja nyt vääräksi todistetulla perusteella, joukkotuhoaseiden takia. Niitä ei ollut", Trump jatkaa, viitaten Bushin perheen aikaiseen ulkopolitiikkaan ja Irakin sotaan. "Nyt tuomme hitaasti ja harkitusti hienot sotilaamme ja armeijamme kotiin", Trump jatkaa. Hän kuvailee kärjistäen Lähi-idän tilannetta "eri ryhmien välillä käytäviksi taisteluiksi, jotka ovat jatkuneet satoja vuosia".

Trumpin mietteistä huolimatta, Yhdysvallat ja Iso-Britannia ovat operoineet Lähi-idässä jo kauan ennen George Bush vanhemman ja nuoremman hallintoja. Juutalaispankkiiri Walter Rothschildin himoitsema Balfourin julistus annettiin 2. marraskuuta 1917. Sen myötä Britannian hallitus tuki sionistien aikeita perustaa juutalaisille oma valtio Palestiinaan. Julistukseen sisältyi ehto, ettei paikallisen väestön elinoloja loukkaaviin toimenpiteisiin saisi ryhtyä, mutta toisin kävi. Sionistit ovat sittemmin tuhonneet palestiinalaisyhteisöt etnosentrisen juutalaisvaltion tieltä. Sionistisen rahavallan intressien vuoksi koko Lähi-itää on tuhottu ja epävakautettu.

Myös Trumpin taustavoimina vaikuttavat tämän päivän ökyrikkaat sionistit, kuten republikaanipuolueen käytännössä omistava kasinomoguli, Sheldon Adelson. Trumpia fanitetaan "antiglobalistina", jota valta(vale)media kaikkialla kritisoi, mutta todellisuudessa hänkin on tämän median omistavan, angloamerikkalaisjuutalaisen establismentin, tukema ja rahoittama. Trumpin konkurssissakin 90-luvulla apuun riensi Rothschildin pankkiiriperhe, jonka työntekijöitä Trump on sittemmin palkannut hallintoonsa: esimerkkinä Wilbur Ross, joka toimii Trumpin hallituksessa kauppaministerinä.

Tällaista on "pelin politiikka" Lähi-idässä. Kokonaiset kansat ovat siirreltäviä ja helposti uhrattavia pelinappuloita. Syyria on raunioitettu, eikä Assadin hallinnosta ole enää sionistieliitille haittaa. Esimerkiksi Golanin kukkulat ovat Genie Energyn hallussa; israelilaissotilaat ja yksityiset turvayhtiöt ovat jo vuosia turvanneet rahavallan ryöstöretkiä alueella.

Tässä vaiheessa voi muutaman amerikkalaissotilaan kotiuttaa alueelta, jota on tähänkin asti pommitettu enimmäkseen ilmasta käsin. Uusissa sotilasoperaatioissa voidaan tarvittaessa turvautua myös yksityissektorin ammattilaisiin, niin on tehty ennenkin. Jäämme odottamaan, löytääkö anglosionistien establismentti myös vankileirien sunnijihadisteille vielä jotain käyttöä, vaikkapa Euroopan epävakauttamisessa?