Tietoja tästä blogista

Tämä blogi käsittelee politiikkaa: maailmanpolitiikkaa, geopolitiikkaa, suurvaltojen ulkopolitiikkaa, sekä joskus myös suomalaista politiikkaa.

Moninaisen tarkastelun keskiössä ovat Suomi, Eurooppa, Euraasia, Yhdysvallat, Latinalainen Amerikka sekä Lähi-itä. Erityisiä kiinnostuksenkohteita ovat Venäjä, Kiina ja Iran.

Suhtaudun kriittisesti angloamerikkalaiseen liberalismiin, kapitalismiin, massamaahanmuuttoon, sionismiin, Euroopan unioniin, sotilasliitto Natoon, sekä Yhdysvaltojen interventionistiseen ulkopolitiikkaan.

Blogin keskeinen premissi on myös se, että Euroopan ja Euraasian sydänmaan välisiä suhteita kannattaisi kehittää ja lujittaa entisestään liiallisen länsisuuntautumisen sijaan. Moni asia on muutostilassa ja vanha maailmanjärjestys on vaihtumassa uuteen.

En kuulu mihinkään puolueeseen, enkä edusta mitään tiettyä poliittista suuntausta; käsittelen blogissani poliittista ajattelua oikealta vasemmalle. Toivon näkeväni liberalismin jälkeisen ajan, jossa multipolaarinen, moninapainen järjestys korvaa angloamerikkalaisen hegemonian. Tästä näkökulmasta kirjoittavia on Suomessa hyvin vähän.

@SiiraMarkku