tiistai 8. syyskuuta 2020

Aleksandr Dugin, infosota ja vaientamisen kulttuuri

Venäläinen filosofi ja geopolitiikan asiantuntija Aleksandr Dugin on saanut viime aikoina kokea, mitä on olla lännen globalistien tunnistama ideologinen vihollinen.

Viimeisten kuukausien aikana Duginin Google-tili on poistettu, samoin Youtube-kanava ja nyt, ilman mitään selitystä, myös hänen Twitter-tilinsä on suljettu.

"Moderni liberalismi on itsenäisen ajattelun absoluuttinen vihollinen", Dugin kirjoittaa. Kaikki mikä ei sovi yhteen liberaalin dogman kanssa julistetaan "fasismiksi" ja toisinajattelusta rangaistaan ankarasti; tällaiset ihmiset bännätään ja heidät poistetaan sosiaalisen median alustoilta.

"Jos et jaa liberaalien kaikkia dogmaattisia näkemyksiä, sinua vastaan hyökätään ja sinut tuomitaan, julistetaan suorastaan rikolliseksi", Dugin arvioi omakohtaisiin kokemuksiinsa pohjaten: edes hänen filosofiaa ja geopolitiikkaa käsitteleviä teoksiaan ei voi enää tilata amerikkalaisomistuksessa olevasta verkkokauppa Amazonista.

Duginin mielestä "faktoja" ei enää ole olemassa liberaalin tulkinnan ulkopuolella. Globalistisessa maailmassa on vain yksi oikea tulkinta, "liberaali tulkinta". Kaikki muu on "fasismia", joka täytyy tuhota. Me elämme jo liberalismin globaalissa ojennustyöleirissä: keskitysleirissä, jota valvovat liberaalien gestapojoukot.

Venäläisajattelija katsoo, ettei liberalismi heijasta vain vallitsevaa status quo'ta, vaan se "teeskentelee omaavansa totuuden ja vallan monopoliaseman myös tulevaisuudessa". Tällainen liberalismi on radikaalisti vapauden vastainen. Olisiko aika rajoittaa liberalismia itseään, kunnes se olisi vain yksi ideologia muiden joukossa?

"Liberaalit sallivat vain liberaalien olla virtuaalisessa tilassa", Dugin kommentoi. Hän painottaa, että kyse ei ole edes tavoittamiesi ihmisten lukumäärästä. Duginin poistetuilla tileillä oli vain kymmeniä tuhansia, ei suinkaan miljoonia tilaajia: "Tämä tarkoittaa, että liberaalit tunnistavat [vallitsevan ideologian kyseenalaistavien] ajatusten vaarallisuuden...viholliset tietävät joskus arvomme ystäviämme paremmin", politologi muotoilee.

Syntynyt "uusi teknologinen sivilisaatio" on kova ympäristö, Dugin arvioi. Internet on jotain muuta kuin mitä luulimme sen olevan. Meillä on siellä sähköposti, luemme uutissivustoja ja pidämme blogia. Ajattelimme, että internet on paikka julkaista kommentteja, artikkeleita ja videoita. "Mutta ei, se on myrkyllinen ympäristö, jossa vain hallitsevan ideologian mukainen tuotanto on hyväksyttävää", Dugin väittää.

Vaikuttaa siltä, että kyseessä on jälleen yksi lännen hybridisodankäynnin operaatio: vastatoimi, jolla atlantistit yrittävät estää eurasianismia. Duginia vastaan aloitetun hyökkäyksen jälkeen Yhdysvaltojen ulkoministeriö mainitsi raportissaan Duginin Geopolitica.ru-verkkosivuston esimerkkinä "venäläisestä vaikuttamisesta" ja "disinformaation ja propagandan levittämisestä".

Dugin muistuttaa, että Yhdysvaltojen varapresidenttiehdokas Kamala Harris, joka on tyypillinen lännen globalistien edustaja, on jo kerran vaatinut myös presidentti Trumpin Twitter-tilin poistamista sopimattomana. "Heidän lonkeronsa eivät ole päässeet käsiksi Trumpiin, mutta minun tilini he sulkivat joka tapauksessa", Dugin toteaa.

Länsimainen liberalismi on "modernin totalitarismin viimeisin versio", Dugin selittää. "Konservatismi, nationalismi tai traditionalismi eivät ole ainoita tällaisen ideologisen diktatuurin uhreja - kaikki, mikä ei vastaa nykyajan liberalismin normatiivisia kriteereitä, halutaan vaientaa ja eliminoida", hän sanoo. "Meidän on innostuneesti kehitettävä omia verkostojamme", Dugin kehottaa.

Myös monet Duginin ystävistä ja kollegoista ovat kokeneet viime aikoina saman kohtalon läntisissä internetpalveluissa. Tämäkin kirjoitus julkaistaan Googlen omistamalla blogialustalla, joten jos sivulle ei enää ilmesty päivityksiä tai se katoaa, sensuuri on iskenyt ja minutkin on vaiennettu "väärinajattelijana" tai Duginista kirjoitettuani "guilt by associaton"-logiikalla. En usko, että näin käy, mutta mistäpä sen koskaan tietää.